Síeltél már?

Mi az összefüggés a síelés és a coaching között?

Síeltél már? Átélted már, hogy milyen érzés a napsütésben siklani lefelé a pályán és érezni, hogy jó időben vagy jó helyen? Vannak néha kanyarok, meredekebb részek, de te ott vagy fejben és könnyedén megoldod ezeket az akadályokat, és mosolyogva érsz le a völgybe. Aztán újra felülsz a síliftre és felmész a hegy tetejére. Választhatsz könnyebb és nehezebb pályát. De miért választanál könnyebbet, mikor a nehezebb, izgalmasabb pálya is megy már?!?…

Múlt héten síelni voltam. A pályán rájöttem, hogy a síelés olyan, mint az élet. A sípályák a lehetőségek, és Te döntesz, melyiken csúszol le. Melyiket választod? A zöld pályát? Semmi rizikó, semmi veszély, biztonságosan csúszol lefelé – lassan… és unalmasan. Haladsz előre, célba érsz, de nem mozgat meg.

Vagy a kék pályát? Már van egy kis lendület, lehet kanyarogni, de igazából még simán a komfortzónádon belül maradsz. Nagy meglepetések nem érnek. Kiszámítható lendület, kiszámítható sikerek. Csak semmi kockázat. Biztos siker,  igaz, a nagy eredmények is elmaradnak.

A piros pálya már kihívást jelent. Már van sebesség, adrenalin, koncentrálni kell, hogy talpon maradj. Ha nem figyelsz, megbillenhetsz és kicsúszhatsz egy jeges részen, vagy egy kanyarban. De kockáztatsz. Élvezed a sebességet, a bátorságodat.  Nem baj, ha elesel és beütöd magad. Újra felállsz. Hiszen tovább kell csúsznod. Tovább akarsz csúszni. Már megtapasztaltad, milyen, mikor szélsebesen száguldasz lefelé, és újra át akarod élni. Feszegeted a határaidat, a komfortzónádból kiléphetsz. Érzed, hogy csak így érdemes csinálni.

A fekete pálya már más kategória. Csak a legbátrabbak és legnagyobb szaktudással rendelkezőknek ajánlják. Ha felkészült vagy, óriási sikerélményben lehet részed. De ha ez nem a te szinted, hatalmasat bukhatsz. Akkorát, hogy egy életre elmegy a kedved a síeléstől.

A döntés a Tiéd! Te határozod meg, melyik pályát választod, milyen tempóban akarsz haladni. Te választhatod ki a kanyarokat, és te döntesz arról is, hogy engeded-e magad felgyorsulni. Vajon tudod magadat irányítani, vagy csak sodródsz lefelé, és a körülmények fogják eldönteni, hogy hogyan érsz célba? Vajon jeges részre csúszol? Megijeszt egy gyorsabban elhaladó síelő? Vagy motivál a sebessége és Te hagyod le őt?

Vajon Te melyik pályán csúszol az életedben? Zöld, kék, piros vagy fekete pálya a Tiéd???

Egy coach abban tud neked segíteni, hogy együtt kiválasszátok a neked megfelelő pályát, és magadtól rájöhess, hogyan tudod bevenni a kanyarokat, hogy kikerülhesd a jeges pályát.

Bízz a coachodban, hogy a lényegre fókuszálhass! Ő vezethet az utadon, de neked kell rajta végigmenned. Neked kell kikerülnöd a jeges részt, vagy megfelelő sebességgel bevenni a kanyart. Ha ez sikerül Neked, legközelebb már egyedül is menni fog, hiszen ismered a pályát és a képességeidet is! Így válik a siker a TE valódi sikereddé!

Oszd meg!

Több cikk

fiatal vállalkozónő

Mit jelent ma vállalkozónak lenni?

Koncsag Réka vagyok. Német nyelvtanár és nyelvi coach. Imádom a munkám. 22 éve imádom. Vállalkozó vagyok 22 éve. Vállalkozom, amióta kiléptem az egyetem kapuján és

Ifjúsági coach

Miért lettem ifjúsági coach?

22 éve foglalkozom kamaszokkal és fiatal felnőttekkel. Az eszköz a magán nyelvoktatás, de mindannyian látjuk, hogy a közös munka messze túlmutat ezen. A fiatalok az

Mikor lesz “most”?

Napok óta gondolkozom ezen…. hogy van az, hogy az ember hetekig, hónapokig, évekig tud rágódni a MÚLTON, hetekig, hónapokig, évekig tud szorongani a JÖVŐ miatt, de a JELENT nem éli meg?

Kérdésed van? Írj nekem!