Te vagy a legfontosabb

Egy részlet Krúdy Tamás újságcikkéből. Engem nagyon megérintett:

“Az ember nehezen változtat a szokásain, mert minden változtatás gondolkodást igényel, gondolkodni pedig nagyon fárasztó. … És mivel ez ilyen fárasztó és akár költséges is, az agy azt keresi, mit lehetne automatizálni – ezek lesznek a megszokások, rutinok, de az előítéletek is, azaz minden, amiket gondolkodás nélkül lehet megtenni.

Nemrég egy véradás keretein belül alkalmam volt több szülővel is beszélgetnem, akiknek a gyereke megküzdött a rákkal. A legtöbbjüknek egyik pillanatról a másikra kellett az egész életüket átalakítani. Hosszú hónapok kórházban, családi összefogás,… Azt mondják, hirtelen letisztult minden, pontosan tudták, mi a fontos, mit kell tenniük….

Ezek a szülők hősök,nem vitás, de most nem is erre szeretném a fókuszt helyezni. Hanem, hogy HA AZ EMBEREK A SZERETTEIKÉRT KÉPESEK AKÁR AZ EGÉSZ ADDIGI ÉLETÜKRŐL LEMONDANI, A TELJES ÉLETMÓDJUKON VÁLTOZTATNI, AKKOR MIÉRT NEM KÉPESEK UGYANEZT MEGTENNI MAGUKÉRT?!…”

Elgondolkodtató, mellbevágó gondolatok…Biztos vagyok benne, hogy mindenki azonnal cselekedne és változtatna, ha ezzel a szerettei, a gyermeke élete jobbá válna. Akkor miért olyan nehéz változtatni a saját életünkön és a saját szokásainkért magunkért, a mi jobb életünkért?!?

Hidd el, elsősorban TE VAGY A LEGFONTOSABB! Ha Te jól érzed magad és magabiztosan éled az életedet, a környezeted hálás lesz érte, és veled együtt fog változni minden körülötted!

Ha szeretnél tisztán látni, ha szeretnél végre változtatni, keress bizalommal! Megtaláljuk a Te utadat! 

Oszd meg!

Több cikk

fiatal vállalkozónő

Mit jelent ma vállalkozónak lenni?

Koncsag Réka vagyok. Német nyelvtanár és nyelvi coach. Imádom a munkám. 22 éve imádom. Vállalkozó vagyok 22 éve. Vállalkozom, amióta kiléptem az egyetem kapuján és

Ifjúsági coach

Miért lettem ifjúsági coach?

22 éve foglalkozom kamaszokkal és fiatal felnőttekkel. Az eszköz a magán nyelvoktatás, de mindannyian látjuk, hogy a közös munka messze túlmutat ezen. A fiatalok az

Mikor lesz “most”?

Napok óta gondolkozom ezen…. hogy van az, hogy az ember hetekig, hónapokig, évekig tud rágódni a MÚLTON, hetekig, hónapokig, évekig tud szorongani a JÖVŐ miatt, de a JELENT nem éli meg?

Kérdésed van? Írj nekem!